21 mai 2012

Júniusban megjelenő pályázati felhívások (frissítve június 13-án)

Értesítjük az érdekelteket, hogy 2012. június 27-én várhatóan megjelenik az alábbi intézkedésekre vonatkozó pályázati felhívás:
312 - vállalkozásfejlesztés (helyi pályázati útmutató - közvitára szánt változat)
313 - turizmus (helyi pályázati útmutató - közvitára szánt változat)
322 - falumegújítás (helyi pályázati útmutató - közvitára szánt változat)
323 - örökségvédelem (helyi pályázati útmutató - közvitára szánt változat)
Az ún. tipikus intézkedésekre vonatkozó pályázati útmutatók elérhetők a Masuri/Intézkedések menüpont alatt.
A helyi vidékfejlesztési stratégiának megfelelő útmutatók kidolgozása folyamatban van és várhatóan május 28-tól véleményezhetik az érdeklődők.
A 312, 313 és 322 intézkedések esetében a pályázóknak teljesíteniük kell valamennyi feltételt, ami az országos eljárásban kötelező volt. A helyi feltételrendszer csak a "fisa masurii"-ban elfogadott elvárásokat támaszthat, így különösen fontos, hogy a pontozási rendszert a helyi útmutatók fogják tartalmazni: az országos (PNDR-ben) alkalmazott pontrendszer nem érvényes a LEADER-pályázatok esetében.
Ugyanakkor felhívjuk az érdeklődők figyelmét arra is, hogy az országos útmutatókban szereplő fejlesztési célok (beruházások, fejlesztések) közül csak azok lehetnek jogosultak a LEADER-pályázaton belül, amelyek a helyi útmutató és a "fisa masurii" szerint jogosultak.
A pályázati dokumentációk folyamatosan véleményezhetők a Consultare/Konzultáció menüpont alatt található űrlap kitöltésével, 2012. június 22-én 12 óráig.