14 iunie 2012

Együttműködési megállapodásokról döntött a HACS elnöke

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a HACS elnöke, Tamás Ernő, az alábbi együttműködési megállapodások kezdeményezéséről döntött 2012. június 13-án:
1. Sajnálattal állapítjuk meg, hogy együttműködési kezdeményezésünket válasz nélkül hagyta a román építész kamara (OAR).
2. A pályázati kiírásokra vonatkozó felhívások egyszerűsített változatát tartalmazó kétnyelvű plakátok kifüggesztése és a lakosság tájékoztatása érdekében a HACS együttműködési megállapodást köt a hét tag község polgármesteri hivatalával, valamint Hargita Megye Tanácsával. A felhívások így kifüggesztésre kerülnek majd a partnerek székhelyén.
3. A HACS döntése alapján finanszírozandó projektekkel kapcsolatos ajánlások kibocsátásáról a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületével együttműködési megállapodást kezdeményezünk, melynek célja, hogy a kiválasztott projektek minél jobban megfeleljenek az akadálymentesítés szempontjainak.
4. A HACS honlapján közzéteendő jó gyakorlati útmutatókkal, tervezési segédletekkel és egyéb szakmai anyagokkal kapcsolatos szakmai segítségnyújtásra vonatkozóan a Magyar Urbanisztikai Társasággal (MUT) együttműködést kezdeményezünk.